Badkläder för män och kvinnor

Sommaren är en tid på året som många människor fruktar på grund av den stora värmen under dagen och bristen på luftkonditionering i offentliga utrymmen. Många hälsoproblem uppstår på grund av sommarvädret, men det finns ett billigt sätt att besegra värmen: badkläder.

Badkläder för kvinnor

Badkläder för kvinnor består av två delar: överdelar och underdelar. Överdelar är vanligtvis bikinis eller endelade plagg. Bikinitoppar kan vara allt från bandeau-toppar, som är kläder som bara täcker bysten, till triangel-toppar, som har breda band i en omvänd V-form som går över skulderbladen. Nedredelar varierar beroende på skärning och om de kombineras med en bikiniöverdel eller inte.

Det finns många olika typer av skärningar när det gäller underdelar, bland annat trosor med hög midja, hipster trosor med låg höjd, hybrider av pojkshorts och boxershorts, stringbikinis (låg höjd med tunna sidoband), stringtrosor (smal Y-formad framsida), g-strängar (nästan obefintlig baksida), och en bikini med en lång rygg -slipsen, som kan vara allt från en enkel knut till en komplicerad båge eller en rektangel.

Badkläder är underbara eftersom de gör det möjligt för människor att exponera sina kroppar på ett sätt som annars kanske inte skulle vara socialt acceptabelt. Många förstagångssimmare blir bekväma med tanken på att simma när de får mer erfarenhet och känner sig så småningom tillräckligt trygga för att dyka ner i vattenpooler eller hav utan kläder.

Badkläder för män

Badkläder för män består vanligtvis av boardshorts (långa brädor) eller bermudas (kortare brädor). Boardshorts är längre än shorts men kortare än trosor; de flesta varianter slutar vid knäet, men vissa sträcker sig ner till knäet. Bermudas är oftast långa, lösa byxor som går ner ungefär fem centimeter under knät. Precis som badkläder för kvinnor finns baddräkter för män i en mängd olika skärningar och färger. Badkläder är ett utmärkt sätt att hålla sig sval och slå värmen under sommarmånaderna. Här hittar du badshorts för män.

När uppfanns badkläder?

Badkläder uppfanns i slutet av 1800-talet. Den första bikinin tillverkades 1946 av Louis Reard, en fransk ingenjör. Baddräkten blev populär för kvinnor under 1960-talet. Badkläder för män har funnits sedan antiken. Endelade dräkter kallas maillots och tros ha sitt ursprung i Frankrike under 1930-talet. Dessutom tror vissa att de bars av simmare som också deltog i maratonlopp eller tjänstgjorde som livräddare. Män som bär endelade dräkter är dock inte socialt acceptabla i de flesta delar av världen.

Många länder har olika lagar om vilken typ av baddräkt som måste bäras av män och kvinnor:

  • I Brasilien krävs endast badkläder i brasiliansk stil.
  • I Tyskland är det inte tillåtet för män att bära kvinnors badkläder.
  • I Australien är det olagligt för en man eller kvinna att byta om i det motsatta könets omklädningsrum.
  • Många anser dock att lagarna om blygsamhet bör luckras upp så att människor kan klä sig som de vill utan att vara rädda för att bli dömda av allmänheten.