Krympplast för uppblåsbara båtar

Uppblåsbara båtar har introducerats som ett alternativ till glasfiber- och aluminiumbåtar. Även om de är en bra båt för många användningsområden är den största nackdelen att de inte alltid är förpackade på ett sätt som lämpar sig för långtidsförvaring eller transport. Läs mer om krympplast för båtar.

Därför ska du plasta in din båt

Krympfilm skyddar uppblåsbara båtar från damm och smuts som med tiden kan samlas på båtens utsida. Den håller också insekter borta från din värdefulla investering. Samma material som används av flyttfirmor för att skydda möbler under transporten är en enkel lösning för att skydda din uppblåsbara båt närhelst den kan lagras eller flyttas.

Uppblåsbara båtar medför särskilda problem vid förvaring eftersom dessa skrov inte har samma styvhet som skrov av solid glasfiber eller aluminium och kommer att ta in vatten om de kollapsar upprepade gånger på samma plats. Resultatet är att de blir vattenfyllda och kan förlora sin förmåga att upprätthålla trycket när de pumpas upp, eller till och med spricka under påfrestningen av uppblåsningen.

Så krympplastar du din båt

En enkel lösning är att köpa tillräckligt med krympfilm för att gå hela vägen runt båten i ett stycke med lite extra för säkerhets skull. Om du skär det i fyra sektioner (två främre sektioner större än den bakre) kan du göra tillfälliga förvaringsstrukturer genom att använda hjälpremmar eller rep för att hålla dem på plats över hela längden på din uppblåsbara båts skrov. Dessa strukturer ska vara tillräckligt starka för att stödja ditt otympliga paket när du blåser upp och tömmer det på plats, men de ska ändå vara lätta att komma åt för dig själv och för den last du behöver lasta in i båten .

Att tänka på när du förvarar din båt

En båt som kommer att förvaras i mer än några veckor kan ha nytta av årlig inflation innan den krympslas in. Detta höjer skrovet innanför plastfolien och förhindrar att den sjunker ner eller till och med rör vid marken ibland. Detta förhindrar extrema tryckpunkter som kan orsaka skador med tiden.

Om din uppblåsbara båt är konstruerad för butylslangar minskar läckage under förvaring genom att tejpa alla sömmar innan krympfilmning eftersom det håller vatten borta från sömmarna. Om du använder PVC-material för att bygga din uppblåsbara båt bör polyuretan tejp användas i stället eftersom vinyllappar inte fäster ordentligt på PVC under några omständigheter. Krympfilm hjälper till att förhindra punktering av uppblåsbara båtar genom att hålla föremål borta från de tunna väggarna och skyddarören från vassa föremål under förvaring.

CATEGORIES:

Allmänt

Tags:

Comments are closed